Materialen

Handige tools om uw project goed uit te kunnen voeren

Apps voor het monitoren van energieverbruik

Er zijn veel apps beschikbaar voor het monitoren van het energieverbruik. Deze zijn vaak ontwikkeld door energiemaatschappijen. Lang niet altijd moet je klant van deze energiemaatschappijen om de apps te kunnen gebruiken. Wel is het noodzakelijk om een slimme meter te hebben.

  • De energieverbruik-app van Oxxio. De Oxxio App is beschikbaar voor de smartphone en tablet. U hoeft geen klant van Oxxio te zijn en u heeft er geen extra apparaatje voor nodig. Via de Oxxio App (en voor klanten ook via Mijn Oxxio) kunt u uw verbruik volgen.
  • VerbruiksManager van Essent. De VerbruiksManager is alleen beschikbaar voor klanten van Essent. Met deze app heeft u inzicht in uw energieverbruik en kunt u controleren of deze overeenkomt met het maandelijkse voorschotbedrag.
  • Anna-inzicht. De app is ontwikkeld door de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE). Voor deze app hoeft u geen klant van NLE te zijn, wel moet u beschikken over een slimme meter.
  • E.ON EnergieAssistent. De E.ON energie assistent is beschikbaar voor iedereen. Maar de app is alleen bruikbaar in combinatie met de slimme thermostaat. Met de app kunt u de thermostaat op afstand bedienen en heeft u direct inzicht in uw stroom- en gasverbruik.
  • Qbox energiemonitor. De Qbox energiemonitor van Qurrent biedt inzicht in uw energieverbruik. Deze is als beste beste getest door VARA’s Kassa.
  • Greenchoice-app. De app is alleen beschikbaar voor klanten van Greenchoice. Hij biedt inzicht in uw verbruik en teruglevering. Daarnaast kunt u met de app uw voorschot bedrag aanpassen.
  • DELTA Comfort Wijzer. Deze app biedt gedetailleerd inzicht in het energieverbruik, tot op apparaat niveau. Met deze app kunt u uw gehele energieverbruik monitoren. Deze app is alleen bruikbaar in combinatie met het energiemanagement pakket van DELTA Comfort Wijzer.
  • Toon-app. Eneco's Toon-app werkt alleen in combinatie met de slimme thermostaat  van Eneco, maar is voor iedereen beschikbaar. Met deze app kunt u uw verbruik aflezen en de opwekking van uw eigen stroom monitoren.